Bästa skorna för löpare

Det har väl knappast undgått någon att skor i form av sneakers är mycket populärt idag. Sneakers är faktiskt den perfekta modellen för dig som vill se sportig ut även utanför löpspåret. Dessutom är sneakers bland det bekvämaste du kan bära. De fungerar på såväl jobbet som på stan och på klubben. Matcha gärna dina sneakers med din övriga outfit.

Om du behöver hjälp att reda ut vilka typer av skor du behöver eller om du behöver hjälp med till exempel ortopediska inlägg så kan du ta ett besök hos idrottsskadespecialisterna som är experter inom de här området, besök deras hemsida eller ring till dem så kan du få hjälp på en gång hur du ska gå vidare innan du börjar kolla på specifika skomodeller.

Multifunktionella skor

Det som är så bra är att sneakers kan användas både under träningspasset och privat. Bland de största varumärkena hittar vi bland annat Nike, Asics och Under Armour. Vid val av sneakers är det viktigt att hitta en modell som passar just din fot för bästa komfort. Det gäller oavsett om du ska använda skon privat eller under löprundan.

loparskor_host19

Nike Pegasus

En mycket populär sko för löpare är Nike Pegasus. Denna sko har flera gånger utsetts till vinnare i diverse skotest och många löparstjärnor använder denna sko. Skon har utvecklats mellan varje modell.

Nike Pegasus har bra stötdämpning som ger en ordentlig respons för löpsteget och skon beskrivs som en allroundsko lämplig för den vanliga löparen såväl som för den professionella utövaren.

Nimbus-serien från Asics

En annan mycket populär modell är Nimbus från Asics. Modellen passar den neutrala löparen. Nimbus erbjuder en ordentlig stötdämpning och hög komfort. Nu är den 21: a utgåvan här och den beskrivs som den bästa i Nimbus-serien hittills. Skon har en utvecklad mellansula och ger ett effektivt frånskjut. Asics Nimbus är en neutral mängdträningssko särskilt lämplig för längre turer i lugnt tempo.

Nimbus-serien från Asics

New Balance 1080 V9

Ytterligare en uppskattad neutral löparsko för daglig träning är New Balance 1080 V9. Den populära 1080 har utvecklats med ännu mer stötdämpning och har blivit betydligt lättare än föregångaren. Passformen är underbar, vilket gör att den passar att bära i alla lägen. Överdelen är sömlös, vilket ger skon sitt stilrena uttryck. Du kan använda denna sneaker under löprundan eller under en rask promenad.

Saucony Triumph 17

En sko som har uppmärksammats bland annat av Löplabbet är Saucony Triumph 17. Det här är den mest dämpade skon från Saucony. Modellen innehåller den nya generationens skumplast för att uppnå denna säregna nivå av dämpning. Skon är dessutom både mjukare och lättare än sina föregångare.

Den elastiska och anpassningsbara passformen är även någonting utöver det vanliga för att ge dig högsta möjliga komfort.